torstai 8. marraskuuta 2012

○ 3. Piikki lihassa

Unelmoin usein, että voisin nauttia harrastuksestani täysin. Varsinkin nyt lähiaikoina asia on kalvanut mua paljon. Mulla on lähes täydelliset resurssit ottamaan kaikki ilo tallielämästä!

Suoraan taloni edestä menee bussi lähelle tallia. Tallilla on kaksi maneesia ja kaksi suurta kenttää. Siellä on hienot estekalustot ja ihan kelvolliset maastot, ainakin muistaakseni. Esteistä ja maastoilusta en tosin Saphirin kanssa vielä edes unelmoi. Pitää yrittää saada hommat sujumaan ihan sileälläkin ensin! Minulla on aivan ihana vuokraponi, jonka omistajakin on tosi mukava. Tallilla käyvä porukkakin on suurimmaksi osaksi ihan ystävällistä, mitä nyt pari tätiä katsoo mua aina nenän vartta pitkin ja huomauttelee pikkuasioista, kuten parista heinän korresta karsinan edessä. Ei se haittaa :)

Kaiken tämän pilaa kuitenkin tieto siitä, että tallilla liikkuu myös ihmisiä, jotka eivät pidä musta. Kukaan näistä ei todellisuudessa edes tunne mua, ja mietin, mikä syy niillä on tuijottaa mua niin jäätävästi, ja häiriköidä facebookseinälläni? Jos saisin sille konkreettisen syyn, en enää ehkä väsyttäisi itseäni stressaamalla jokaista tallikäyntiä.

                                               http://equestrianproblemss.tumblr.com/

Ymmärtäisin, jos kohtelisin Saphiria rumasti. Jos löisin sitä tai jotain muuta vastaavaa, mutta kohtelen sitä kauniimmin ja varovaisemmin, kuin yhtäkään muuta hevosta, koska tiedän sen olevan todella herkkä. Ehkä ikävä asenne johtuu ratsastustaidoistani? En ole mikään kouluratojen kuningatar, mutta kehityn joka kerta enemmän ja enemmän, eikä täydellistä suoristusta voi multa edes vaatia. Saphir on vaikein poni, jolla olen ikinä ratsastanut.

Aina sanotaan, että hevosharrastuksessa on pielessä sen tapa viedä aika ja rahat. Onhan se totta, mutta mun mielestä kamalin ongelma on hevosihmisten huono yhteishenki. Olen törmännyt tähän kaikilla talleilla, joissa olen käynyt. Musta on todella outoa, että selän takana juoruiluun ja kentän vierellä kuiskutteluun ei puutu kukaan, vaikka välillä toisten solvaaminen on todella näkyvää. Joihinkin talleihin en edes halua enää astua sisälle, sillä iloisten tallityttöjen sijaan kuulen vain päätöntä raivoamista siitä, kuinka joku oli laittanut suojan väärin päin tai jotain muuta yhtä turhanpäiväistä.

Ihmisten pitäisi oikeasti katsoa peiliin, mennä itseensä ja miettiä tarkasti, mitä muista puhuu. En ole itsekään mikään pyhimys, mutta yritän ainakin olla kiva kaikille. Elämä on paljon helpompaa, kun ei levitä kireää ilmapiiriä ympärilleen.

2 kommenttia:

 1. En tiedä ketä olet, mutta eksyin lukemaan näitä postauksia. :) sinulla on tosi hieno heppa tai sain käsityksen että vuokraheppa. :)
  Kurjaa että tallillasi on tollaisia tyyppejä mitkä tekevät talleilusta ikävää!! :( ehkä ne on vain kateellisia sinun hienosta hevosesta!! :) itse olen sitä mieltä, että harrastuskamut ovat tärkeitä ja tekevät siitä mukavaa!!! Tsemppiä ratsukolle!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Saphir on mun vuokraheppa! Ei tosin oo enää kauaa, koska muutan pois :(

   Onneksi nyt häiriköistä on päästy eroon ja ratsastus on muuttunut huomattavasti mukavammaksi! :) Kyl se niin on, et harrastuskaverit ja ympäristö on tosi iso osa sitä, onks se kivaa vai ei.

   Poista