maanantai 19. marraskuuta 2012

○ 5. Vastatuuleen

Siitä on itseasiassa jo viikko, kun viimeksi Sampalla ratsastin, mutta tulin sairaaksi, joten en ole pahemmin jaksanut päivitellä. Tässä kuitenkin viime viikon maanantailta:


                                                                                                       ©Ella Jokelainen

Erään ikävän tapahtuman vuoksi mietin pitkään, jaksaisinko ollenkaan mennä tallille. Totesin kuitenkin saavani ajatukseni muualle, jos pääsisin keskittymään villin arabin selkään. Villiä meno tosiaan olikin. Ainakin välillä.

En ollut lainkaan suunnitellut, mitä tekisin tunnillani. Pahemmin asiaa ajattelematta siirryin tuuliselle kentälle, ja tiesin jo varautua tavallista vauhdikkaampaan päivään. Saphirin mielestä voimakas viima oli ylivoimaisen pelottava asia ja se säpsähteli milloin mitäkin. Kamalinta ponin mielestä oli yllättävä vastatuuli, johon ratkaisuna se piti hetkellistä takajaloille nousua. Ei se mitään suurta ollut. Kunhan vain otti vauhtia pieneen pyrähdykseen.

 Omat ajatukseni harhailivat jossain teillä tietämättömillä, enkä jaksanut välittää oikein mistään. Saphir ravasi jännittyneenä, pää taivaalle nostettuna ja itse turhautuneena sorruin taas ratsastamaan pelkillä käsilläni. Mistään ei tullut mitään.

                                                                                                      ©Ella Jokelainen

Viimeistään, kun yritin jotain laukan tapaista, luovutin melko äkkiä. Poni kääntyi kaksinkerroin mutkalle jo pienestä asetuksesta, eikä laukka meinannut millään pysyä yllä. Se on asia, jota meidän ehdottomasti tulisi treenata enemmän. Pelkään vain usein kentän olevan liian liukas, sekä mahdollista villiintymistä äkkinäisen tuulenpuuskan vuoksi. Taas näitä minun omia, kummallisia pelkojani. Samppa ei ole ikinä ryöstänyt eikä muutenkaan lähtenyt lapasesta. Tässä on vain pieni luottamuspula.

                                                                     ©Ella Jokelainen

4 kommenttia: