keskiviikko 9. tammikuuta 2013

○ 14. Talviromahdus

Annoin blogilleni hieman joululomaa, sillä mulla ei ole yksinkertaisesti ollut aikaa päivitellä tätä, mutta nyt palaan taas tiheämpään rytmiin. En myöskään ole innostunut kirjoittamaan kuvattomia postauksia, joten en ole vaivautunut kertoman Sampasta mitään, koska tosiaan, haluan pitää blogin irti aivottomasta luetteloimisesta siitä, mitä olen tunnillani tehnyt, ja miten sujui. Mulla ei vaan ole yksinkertaisesti mitään kerrottavaa juuri nyt. Kaiken lisäksi olen ollut sairaana, joten en ole tallilla päässyt vähään aikaan käymään.
Tällä hetkellä tallilla käyminen tuntuu raskaalta, sillä talvisin menetän motivaationi aivan kaikkeen. Poden huonoa omatuntoa siitä, etten ole jaksanut ennen ratsastuksia suunitella, mitä aijon tehdä ja miten. Niimpä tuloksena on vain pientä hölköttelyä ilman oikeaa päämäärää. En tietenkään jää ikinä vain matkustelemaan Saphirin selkään. Se tuskin olisi edes mahdollista, mutta ratsastuksestamme katoaa järjestelmällisyys. En jaksa yrittää asioita, jotka eivät kerralla onnistu, joten en vaadi itseltäni, enkä Sampalta mitään. Kohta alkaa onneksi lukuloma, joten voin ajoittaa ratsastukseni valoisaan aikaan. Ehkä sitten jaksan keskittyä paremmin.

Olen suunnitellut opettelevani kouluratoja ulkoa ja treenailevani niitä Sampan kanssa. Ei sillä, että sen kanssa joskus uskaltautuisin kisoihin, mutta huvin vuoksi voisi kokeilla, miten suoriutuisin. Tässä on yksi syy, miksi tavallaan kaipaan opetusta. Kaipaan sitä, että joku kertoo, mitä teen väärin ja kaipaan sitä, että joku keksii tehtäviä ja valvoo, että myös teen ne. Pienenä aina unelmoin siitä, että saan ratsastaa itse, niin kuin haluan, mutta nyt voin todeta, että se kaipaa rinnalleen myös opetusta. 
On mulla ihan oikeetakin asiaa:

Lukiessani muiden bloggaajien hehkutuksia siitä, kuinka oma talli tai jokin oma vakio leiripaikka on niin paras ja mahtava ja hauska, olen alkanut miettimään, miksei ihmiset kerro myös tallin huonoista puolista? En tarkoita mitään uittopaikan puuttumista, vaan ihan oikeita asioita, jotka eivät ole hyvin. Mikään talli ei ole täydellinen. Olen lukenut monia tekstejä, joissa paikan kuvailut ovat kaukana todellisuudesta. Silloin mietin, tietääkö kirjoittaja paikasta oikeasti mitään, vai peitteleekö hän asioita tahallaan. Pelkkä ylenpalttinen hehkutus tuntuu lähes valehtelulta. Teksteissä luvataan huippuluokan hevosia kaikille leiriläisille, mutta todellisuudessa ne olivat huippuluokkaa ehkä kymmenen vuotta sitten ja nyt ne ovat väsyneitä, vanhoja poneja. Totuuksiakin saa kertoa. Ne eivät anna tallille huonoa mainetta, vaan se, että niitä salataan, ja että niistä saadaan tietää kiertoteitse.

Muistakaa tosiaan olla kriittisiä lukiessanne tekstiä, jossa ei mainita paikan huonoja puolia. Sillä voi säästyä ikäviltä kokemuksilta, jos paikka ei vastaakaan odotuksia.

8 kommenttia:

 1. oot ihan oikeessa noissa vikoissa lauseissa. toki multakin puuttuu Riilahtipostauksesta kaikki ne huonot puolet, mutta mun mielestä siellä ei sellasia ole. mä oon tyytyväinen oikeastaan aika lailla kaikkeen.

  sehän riippuu myös ihmisestä. kaikkiahan ei voi miellyttää ja "kauneus on katsojan silmissä" joten se, tykkääkö jostain paikasta on päätettävä ite.

  mulla ei oikeen ollut muuta pointtia kuin se, että puhut ihan totta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin ja mähän olin 2011 leirillä Palmun Ratsutallilla, mitenkään paikkaa sen enempää mollaamatta en todellakaan ollut tyytyväinen leiriin. kyselin muilta ht.netissä kokemuksia eikä mun silmiin sattunu yhtäkään pahaa kommenttia, joten aattelin että se olis ihan kiva paikka. jouduin pettymään aika pahasti. opetus kyllä oli tosi hyvää ja siellä oli kivoja (vaikkakin vähän erikoisia) hevosia, mutta muuten en tykännyt yhtään esim. kylmien mökkien takia- paloturvallisuusriskin vuoksi lämmitystä ei kuulema olisi saanut laittaa.. mutta joo karkasin vähän aiheesta :D

   Poista
  2. Nii no jotkut ei tietenkää löydä omasta paikastaan niitä huonoja puolia. Riippuu tietenki paljon siitä, millasessa asemassa myös on tallilla. Jos on hyvät kaverit, kivat tunnit ja tykkää hevosista ja opettajista, eikä tiloissa oo mitään valitettavaa, ni mitäpä sitä sitten turhasta vetämään vikoja.

   Sit on oikeesti niitä talleja, jossa jotkut asiat on persiillään ihan kaikkien nähtävillä, mut kukaan ei vaan haluu sitä myöntää itelleen eikä muille. Mut tosiaan just tollaset ongelmat jätetään mainitsematta! Niihinki suhtautuis sit paljon paremmin, ku niistä tietäis etukäteen, eikä sit tulis täytenä yllätyksenä lämmittämättömät mökit. Tietenki seki rajottaa, et saa kaikkien tallin puolustajien vihat niskaan, jos omalla nimellä menee asioista kirjottelemaan. Munki tekis täällä mieli valitaa ties mistä, mut koitan pitää asian suhteen vähän matalaa profiilia.

   Poista
  3. jep näinhän se on! oli ihan mukava yllätys kun ei mökkeihin saatu lämmitystä ja elokuussa vika lomaviikko oli jo kuitenki aika kylmä :D

   Poista
 2. No, ei mullakaan hirveesti perra postauksessa ollut huonoja puolia, mutta se on todellakin mun mielepide siitä paikasta, ja oli jo kuusi vuotta sitten :) samoin monet kaverini jotka ovat siellä olleet, ovat samaa mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä esimerkiks just Perra on näennäisesti tosi hyvä paikka, tai et se tarjoo tosi ihanii leirikokemuksii yms, mut jotkut jutut siellä menee vähän överiks. Esim Pärre, joka on yli 30v, viedään koulukisoihin, ku sen ikäsen ponin pitäis päästä jo eläkkeelle.

   Leirikokemuksista mäki oon kuullu lähinnä vaan positiivista palautetta ja oon iteki ollu tyytyväinen, mut jotenki valmennuksessa huomas, et sil paikal ei oo kaikki ihan kunnossa. Pääs jotenki sisälle siihen kulissiin, mikä on yllä leirien aikana.

   Poista
  2. Toi Pärre juttu on kyl ihan totta... Monilla 30v. ei edes ratsasteta enää... :/

   Poista
  3. Nimenomaan. Vaikka Kataa lainaten voi olla, et ne ponit siel elää just sen takii nii pitkää, et ne saa liikkuu, mut mun mielest siinki pitäs olla jotain kohtuutta, koska niille poneille on tosi iso saavutus elää niin kauan, ja mun mielest siin vaihees olis kunnioitettavaa antaa sen ponin jo levätä.

   Sit kans kyseenalasta on, et jotku ponit asuu maneesissa. Okei, ymmärrän ettei tilaa riitä, sille ei vaan voi mitään ja toi on siihen nähden hyvä ratkasu, mut niille miljoonalle varsalle siel pitäis oikeesti tehdä jotain. Pelkään et koko paikal karkaa mopo käsistä.

   Poista