lauantai 16. maaliskuuta 2013

○ 35. Aurinko armas

 Ihan mieletön ilma!♥


 Tänään lähdin tallille sillä asenteella, että on kylmä ja tulen jäätymään, joten vaatetukseni oli myös sen mukainen. Todellisuus oli kuitenkin toinen. Ei ollut ollenkaan kylmä, sillä aurinko paistoi ihanasti.

Suunnitelmanani oli ratsastaa maneesissa, sillä kentät ovat aurauksen jälkeen olleet kuin luistinratoja. Suunnitelmaan tuli kuitenkin muutos kun Samppa päätti maneesin ovella sanoa sopimuksensa irti ja jämähtää paikoilleen. Siinä sitten hetken yritettyäni luovutin (aijai) ja totesin, että mennään alkukäynnit sitten talutellen.

Vilkaisetessani kentälle huomasin kavionjälkiä. Se tarkoittaa, että kentällä pystyy ratsastamaan! Riemuissani ehdotin kuvaajalleni, Venlalle, että voisin ratsastaa kentällä, kun tulisi niin kivoja kuvia. Ulkona tuntui olevan jopa lämpimämpi kuin sisällä, joten kentälle jäätiin. Jään päälle oli satanut sen verran lunta, että pohja oli täysin pitävä. Lunta oli myöskin niin vähä, ettei siinä tarvinnut kahlata lainkaan. Luksus!Ihana ilma tuntui rauhoittavan Samppaa todella hyvin. Se nosteli päätään harvinaisen vähän ja tuntui muutenkin olevan koko ajan kuulolla. Välillä vauhtia puuttui melkeimpä liiankin paljon ja meno muuttui toisinaan turhankin löysäksi ja lahnamaiseksi.


Kovan treenin alla on ollut lähiaikoina laukkatyöskentely. Olen vihdoin päässyt vauhtikammostani eroon ja uskallan pyytää Sampalta asioita myös laukassa, enkä vain nopeasti käväise askellajia läpi molempiin suuntiin. Minulla on ongelmana, etten saa koottua laukkaa. Askelissa on vaikea istua, ja toisinaan laukassa tuntuu, etteivät ohjasavut mene läpi. Poni lähtee kiihdyttelemään, muttei kuitenkaan lähde käsistä. Vauhtia on kuitenkin vaikea säädellä ilman, että poni tiputtaa heti raville pidätyksessä. Tämä on kuitenkin treenin alla, joten eiköhän se siitä.


Tänään kiihdyttelevän vauhtiponin tilalla oli kuitenkin tyytyväinen, rennosti laukkaava, hyvin kuunteleva ratsu. Olin onnesta soikeana, kun pystyin kunnolla keskittymään vain olennaiseen, enkä vain pidättelyyn.


Ratsastus meni todella rennossa aurinkofiilistelyssä. Pari kertaa yritettiin vääntää kolmikaarista, mutta ilman mitään kentän rajoja tai muitakaan merkkejä, tehtävä osoittautui turhan vaikeaksi, joten jatkoimme löllöilyä. 

Lisää tällaisia kevätpäiviä, kiitos!10 kommenttia:

 1. ihania kuvia ja tuo poni on kyllä super ihanan näköinen :3 http://230198.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välitän kehut Venlalle ;D Ja joo Samppa on kauheen ihana♥ (liityin sun blogin lukijaks ;D)

   Poista
 2. Ootpa sä söpö useimmissa kuvissa hei! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I know! ♥ Oli pakko ku olin oikeesti ihan järkky...

   Poista
 3. Aa nää kuvat on niin ihania <3 :)

  VastaaPoista
 4. Kivoja kuvia ja poni menee aika kivan näkösesti :) http://iida-melle.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Joo, tällasina päivinä olisin valmis luopumaan maneesista iäksi koska kuvat ah ♥ :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä :DD ♥ Mut kyl se maneesiki oikeesti pelastaa aika hyvin. En kyl tajuu, miksei teil pidetä vaik tuntei ulkon ku toi kenttäki on nyt iha sika hyväs kunnos :OO

   Poista