sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

○ 51. Pelkkä unelma vain

Tämäkin kesä oli valmiiksi suunniteltu. Kavereiden kanssa oleskelua, aurinkoa, interrail ja mikä parasta: Ratsastusleiri!

Vaan kuinkas sitten kävikään?

Tuli muutto, meni rahat ja meni ratsastusleiri. Kesä ilman hevosia.


Kaikkien kesälomieni kohokohta jää nyt vain haikeaksi unelmaksi. Ei idyllistä maalaistunnelmaa, ei iloista leiririekkumista, ei uusia ystäviä eikä maailman parasta asiaa, ratsastusta ja hevosia.

Muiden leirikuvia katsellessa ja katkeruuteni lomasta voin silti kehitellä päässäni unelmieni ratsastusleirin. Sellaisen leirin, jolta palatessani saisin tuhlata pari viikkoa ikävään ja muistoilla mässäilyyn.


Unelmieni ratsastusleiri:

Unelmieni ratsastusleiri sijaitsisi maaseudulla lehtipuiden ja peltojen keskellä. Leiripaikka olisi idyllinen ja lämminhenkinen, ei mikään liian hieno. Tilat olisivat siistejä, mutta kodikkaita, ehkä hieman mökkimäisiä.


 Henkilökunta olisi iloista ja sosiaalista. Myös he olisivat leirillä pitämässä hauskaa ja rentoutumassa. Mahdollisuuden tähän antaisi mukavat ja positiiviset, kaiken ikäiset leiriläiset, joista kukaan ei kuvittelisi itsestään liikoja.

Hevoset olisivat tietenkin tottuneet leiritoimintaan. Ne olisivat kilttejä ja ainakin suurin osa valmiita monipuoliseen työskentelyyn. Leikkitunteja ilman satulaa, hurjia maastoestetunteja, vaativia koulutunteja, jännittäviä estetunteja, rentouttavia maastolenkkejä ja lisäksi vielä hevosten uittoa. 


 Leiriläisiä ei pakotettaisi orjalliseen tallityötoimintaan, mutta apua saisi antaa. Hoitoheppoja voisi harjailla ja syötellä. Ehkäpä leiriläiset voisivat kerran viikon aikana kokoontua putsaamaan hoitoheppojen varusteet ja karsinan. 

Vapaa-aikaa jäisi riittävästi. Yhteistä toimintaa voisi järjestää, jos halukkaita löytyisi tarpeeksi, mutta kenenkään ei olisi pakko osallistua. Ei edes leirikasteeseen. Tai ainakaan, jos siinä olisi jotain nöyryyttävää tai sotkuisaa. 


 Ratsastustunnit saisi jokainen leiriläinen päättää itse. Maastoon ei tarvitsisi lähteä, jos haluaisi mielummin vääntää koulua kentällä. Myös hevostoiveet otettaisiin huomioon. Jos joku toivoi kilttiä ja rauhallista Puttea, hänelle ei jaettaisi tallin pahamaineista vauhtihirmua, Salamaa.

Jokaisella olisi mahdollisuus räätälöidä itselleen sopiva leirikokemus ilman pakolta tuntuvia velvollisuuksia ja pelottavia ratsastustunteja. Ketään ei pakotettaisi rämpimään mudassa uusilla kengillä, eikä kenenkään olisi pakko osallistua kiusallisilta tuntuviin yhteisleikkeihin. 


Unelmieni ratsastusleiri perustuisi siis rentoon ilmapiiriin ja vapaaehtoisuuteen. Itselleni täydelliseltä tuntuvalla tallilla en ole vielä käynyt, mutta jos Perniön ponitallin hevoset ja henkilökunnan yhdistäisi Riilahden hevosiin ja tiloihin, päästäisiin jo aika lähelle. 

Perrassa rakastin nimenomaan sitä, miten kaiken sai päättää itse ja mitään ei ollut pakko tehdä. Kivaa oli ilmankin suuria suunnitelmia. Miinuksena oli kuitenkin ankeat tilat ja se, että esimerkiksi maastoilu jää laimeaksi. Ei ole uittopaikkaa eikä maastoesteitä.


Riilahden tilat ovat upeat. Viimekesän leiristä jäi kuitenkin paha maku, sillä olin tottunut vapaamuotoiseen leireilyyn. Nyt vastassa olivat tiukat säännöt, joista kerrottiin pelottelevaan sävyyn, pakkotyöltä tuntuvat tallitoimet ja pelottava opettaja, joka tuntui räjähtävän sekunnin murto-osassa. Meille tehtiin myös erityisen selväksi, että meillä ei ollut mitään asiaa tulla seuraamaan leirikastetta. Anteeksi, ettemme halunneet kastella viimeisiä vaatteitamme kun kaikki muut olivat kuivumassa sateen jäljiltä. 


 Pikkuinen pyyntö lukijoilleni:

Jos olette menossa Perraan leirille, niin pyydän: Älkää pyytäkö Pärreä tunneille. Oikeasti, se poni on yli 30 vuotias! Tiedän, että sitä jaetaan tunneille, jos sitä pyytää ja se on mielestäni niin väärin, ettei sen vain anneta jo nauttia eläkepäivistä laitumella. Pyytäessänne sitä ette ole yhtään sen parempia kuin se joka sen teille tunneille antaa. 

Anteeksi tästä, mulla on vaan paha olo sen ponin takia!


Toivomanne Mydayvideo tulee kun öh...saan videokameran toivottavasti ostettua tässä pian!

31 kommenttia:

 1. pärre kävi meijän leirillä (ykkösellä) ehkä yhteensä noin viis tuntia, ite halusin kokeilla sitä itsenäisellä ja sainki sen mut en uskaltanu oikeesti tehdä sen kanssa yhtään mitään! ravailin ja laukkailin tosi vähän ja kävelin älyttömän paljon ja vein sen jo tosi nopeesti talliin ku toine oli iha väsyny! :( tuli itellekki paha mieli et olin sitä pyytäny tunnille ku ei se parka ponimummo edes jaksa enää kunnolla :( toivoisin et se sais olla rauhassa siellä, eikä sitä jaettais tunneille, koska sehän ei oikeesti jaksa mitään! mut juu tää oli kiva postaus :) ja harmi ku et pääse tänä kesänä ratsastusleirille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäki monesti valmennusaikoina huomasin, että sillä alkaa virta loppua ja otettiin sit aika kevyesti. Kyllähän se viel menis, et joskus kerran tai pari se kävis jollain kevyellä tunnilla köpöttelemässä, mut ei oo oikein et sitä juoksutetaa vielki ihan kunnolla tunneilla. Mut kiitos ja nii, toivottavasti sit ens kesänä pääsis! :)

   Poista
 2. mua niin harmittaa et sulle jäi pari huonoo fiilistä Riilahdesta, toivottavasti leiriavustaja oli kiva! hitsi ku ette tullu tänä vuonna, ois ollu ihana tulla taas avustaa :3 fiksut ja kiltit leiriläiset (te :D) on mukavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leiriavustaja oli erinomanen ;) Mut lähinnä jäi huono fiilis ekojen päivien paskasta säästä, joka sit sai kaiken tuntumaan entistä huonommalta! Muuten oikein ilolla muistelen leiriä ja oon haikee ku en tänä vuonna pääse :( Olis voinu sinne riilahtee kumminki tulla!

   Poista
 3. Siis käykö se poni vieläkin tunneilla? :o
  Sehän on syntyny -82, voi parkaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei onneks yhtä paljon ku muut, mut käy kuitenki ja musta se ei vaan oo oikein :(

   Poista
 4. Kyllähän pärrellä voi tyyliin kerran päivässä mennä kevyesti, sen ansiostahan se pysyy kunnossa :) tolla huhtikuun leirillä miranda meni sillä itsenäisesti, ja mielellään pärre teki töitä ja kulki rehellisesti, miranda meni myös pari kertaa puomeja ja voi sitä mummon riemua! kyllä siitä huomaa ettei se mitään kärsi jos jonkin verran menee, päinvastoin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no ei se tietenkää kevyestä liikunnasta kärsi, ja kivaa mielenvirkistystä sillekki päästä välillä hommiin, mut tiiän, et sitä noilla kesäleireillä juoksutetaan turhanki paljon. On se kuitenki sen verran kunnioitettavassa iässä, et vois päästää jo ihan kunnolla eläkkeelle :)

   Poista
 5. Oikeesti mulla on ihan sama tilanne. Tajusin vast tätä lukiessani, et mäkään en oo oikeesti menossa yhellekkään leirille. Ehkä ehka kerta kuuteen vuoteen? Mulle tulee aina tippa linssii ku katon muiden kesäleiri kuvii, ja tajuun mistä kaikesta jään paitsi :D Mul on niin pirusti menoo tänä kesänä, et en olis kyllä missään vaiheessa ehtiny leireilemään :/

  Mut toi Pärre juttu on niiiin totta! Miks se parka mummeli ei pääse jo eläkkeelle! Kiva, ku jotkut hyppää sillä ja pyytää estetunneille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonii on raastavaa kattoo kaikkie muiden ihania leirikuvia ja lukee niit juttui. Jotenki vast nyt kans itellä kolahti tajuntaa et ei hitto, en pääse leirille. Yhyyy!

   Niimpä, niimpä....Kyllä jonku kellon pitäs alkaa kilisee siel päässä :\

   Poista
 6. jos sul tulee halu päästä poneilemaan niin mun ponit on kyl käytettävissä! ;)

  kauhee tajuta et pärre on niin vanha, ja viel kauheempi jos se oikeesti joutuu tekeen monta tuntii päivässä.. toisaalta ymmärrän kyl senkin ettei perralla oo välttämät varaa vaan seisottaa yhtä hevosta, mut silti vois ajatella mummon parasta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuu! No jos joskus tarviit jonku liikuttelee ni mä voin olla ehdokkaana ;D

   Niimpä, niimpä :( Onhan se sillee just turhauttavaa vaa pitää kelvotont hevosta pystyssä mut kyl se olis sen eläkkeensä ansainnu.

   Poista
 7. Toivottavasti Pärre saa eläkkeen :(

  VastaaPoista
 8. Tiedän tunteen: Olis monta mahtavaa unelmaleiriä, mutta ei. Liian kallis. Nyt kai meen päiväleirille Nurminiemen ratsutilalle Kuusamoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä...Sain kyl lahjaks rahaa, et helpostiki pääsisin leirille mut en haluis kuitenkaa käyttää niit vaa siihe :DD

   Poista
 9. oon ihan samaa mieltä ton pärrejutun suhteen :(

  mut hei miten ois jos lähtisitte ellan kans käymää pe irtotunnilla, ysin tai kympin aikana mieluiten ni ehittäs nähä ? :3 sehän ois tyhjää parempi vaihtoehto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonii :((

   Voih, kiva idea, mut mä lähen sillon mökille ni nyt ei kyl kerkee 8((

   Poista
 10. VALKKUPOSTAUSSSSS VALKKUPOSTAUSSSSSSSS VALKKUPOSTAUSSSSSSS! Ja Pärre-parka :( säälin sitä niin paljon..

  VastaaPoista
 11. Törkeetä. Hienoa. !
  Luin ekan postauksen ja sit luin melkei koko blogin. Liian hyvä ja nyt oon sit lukijana. :)

  VastaaPoista
 12. Ooksää howrsessa nimimerkillä Tryffeli? Koska sillä on avassa sun bannerista pikkune osa.
  http://www.howrse.fi/joueur/fiche/?id=370879&message=doCongratulation

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo :OO Ja on kyllä luvattomasti käytössä tuo. Voisko sille lähettää vihaset terveiset bannerin omistajalta? :D

   Poista
  2. eipäskun hetkinen. Oon jolleki tainnu antaa luvan ton käyttöön. Olikohan se sit toi lD hyvin mahollista. Noh, laitoin sille ite viestiä...

   Poista
 13. toi pärre on kyl nii raukka. varsinkin jos se päästetään itsenäiselle tunnille,voi muistan viime kesän miten halveksuin kun sillä laukattiin ja laukattiin eikä loppua näkynyt,poni tuhisi äärirajoilla vapisten ja tuskin pysyi pystyssä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiei :( Mäki ku typeränä sitä valmennuksissa vielä tunneille pyysin ni totesin et eihä tää iha oikeesti jaksa enää ku ekan kierroksen jälkee alko ite tiputtelee raville. Sen jälkee otettiinki jo rauhallisesti..Oivoi ku ihmiset tajuais D:

   Poista
 14. Olin tänä kesänä perrassa ekaa kertaa ja meijän yks leiriläinen meni pärrellä kai 6tuntii yhteensä meni kai 4leikki tuntii ja kaikilla niillä hypättiin ja sit se meni 1este tunnin ja loput maastoon jos oikein muistan. Ite en ees tienny et se on nii vanha ja kaikilta tunneilta pikkunen tuli ihan hikisenä :( kauhee fiilis tuli ittelle ku luin et se on yli 30.. ja bucehan on kans yli 20ja käy ihan tosipaljon estetunneilla ja kisaa isoja luokkia.. Siel on tosi paljon vanhoja heppoja jotka menee 4estetuntia päivässä ja joskus vielä leikkitunteja ja rasittavia maastoja ja itsenäisiä, joilla jotkut laukkaa koko tunnin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ponikultaa :( Mun mielestä on oikeesti ihan ok jos se vaa joskus kävis vaik maastossa ja hyppäis vaik pari pikkusta estettä mut kurjaa et se on vielki iha täyspäiväsesti töissä :(

   Poista